I K M Y D D

Yükleniyor...

Konkordato Süreci Hakk.

Yeşil GYO Konkordato Süreci
Dernek Bilgilendirmesi

Değerli Üyelerimiz;

 12.02.2025

Bu akşam saat 20.00 itibariyle, Dernek yönetimi olarak Avukat Kadir bey ile konkordato sürecine ilişkin bir değerlendirme toplantısı yapacağız. Bu toplantıda hem Kadir beyin kendi görüş ve değerlendirmelerini hem konuya ilişkin olarak Yeşil GYO’ dan aldığı bilgileri, hem de danışman olarak düşündüğümüz farklı bir hukukçu ile yaptığımız ön görüşme sonuçlarını değerlendireceğiz.
Burada ana amacımız itiraz etme yönünde karar alırsak en geç 14 Şubat Cuma günü gerekli itirazları yapmaktır. İtiraz kararına ilişkin taleplerinizin alınacağı (evet-hayır) anket çalışmasını da yarın yayınlamış olmayı ümit ediyoruz. İtirazlarımızın mahkeme tarafından kabulü halinde 30 Nisan 2025 tarihinde görülecek ön inceleme duruşmasında “geçici mühlet kararı”nın iptali yönünde karar alınacaktır, diye ümit ediyoruz.
Bir noktayı daha ifade edelim, göründüğü kadarı ile mağdurlar olarak en büyük alacaklılar grubundan birisi sıfatıyla, mahkeme tarafından kesin mühlet kararı verilmesi durumunda, olası alacaklar kurulu hazirununda mahkemenin de olur vermesi halinde temsil edileceğimizi düşünüyoruz. Temsilcimiz de doğal olarak Avukat Kadir bey olacaktır. Bu kurulda yüksek ihtimalle çoğunluk da bizde olacağı için bazı kararlarda etkin söz hakkımız olacağı kanaatindeyiz.

Bu vesile ile Derneğimize ait olmak üzere bir grup daha açmak mecburiyetinde kaldığımızı belirtmek durumundayız. Bizler aynı mağduriyetin birer parçasıyız. Ancak birlikte güç ve söz sahibi olacağımızı asla unutmamalıyız.

Bu grup üzerinden konkordato süreçleri hakkında bilgi paylaşımı yapılacak. Olası sorularınız alınarak cevap bulunmaya çalışılacak ve siz mağdur komşularımızla ortak hareket etmek üzere program ve planlarımız paylaşılacaktır.

Bilgilerinizi rica ederiz.

İnnovia-4 Konut Mağdurları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği
Yönetim Kurulu


Değerli Üyemlerimiz,   

07.02.2025

Biz mağdurlar için en öncelikli ve önem arz eden konu konkordato geçici mühlet kararına itiraz edilmesi hususunun değerlendirilmesidir. Şunu net olarak ifade edelim ki itiraz için yasada öngörülen şekliyle ilgili kararın ticaret sicili ve basın ilan kurumu ilan portalında ilanın yayınlanma tarihinden itibaren 7 günlük süre mevcuttur. Karar bugün (07.02.2025) itibariyle 11267 sayılı ticaret sicil gazetesinin 214. Sayfasında yayınlanmıştır. Bu noktada bahse konu süre yayın tarihini takip eden günden başlamak suretiyle 7 gün olarak uygulanmaktadır. Dolayısıyla itiraz için son tarih 17 Şubat 2025 Pazartesi günüdür.

Avukat Kadir beyle az önce yaptığımız görüşmede; Yeşil GYO avukatlarının kendisini arayarak, konkordato sürecinin iflasın önlenebilmesi maksadıyla başlatıldığını, niyetlerinin tutarları indirme yönünde pazarlık konusu yapmak olmadığını ifade ettiklerini belitti. Konkordato sürecini bizimle birlikte yürütmek istedikleri ve noktada kendi içlerinde karar aldıklarını ifade ettiklerini aktardı.

Tabi bu husus şimdilik sözlü olarak ifade edilmiş ve tam güvenirlikten uzak bir konudur. Bunun netleştirilmesi için asliye ticaret mahkemesine sundukları “konkordato ön projesinin” ve sair evrakın avukatımız Kadir bey tarafından incelenmesi gerekecektir. Bir önceki duyurumuzda; bahse konu ön projede faiz işletilmesi yönünde karar alınmadığı durumda yasanın faiz işletilmesine amir hüküm içerdiğinden bahsetmiştik. Eğer faiz işletileceği ile ilgili ön proje metninde bir oran zikredilmiş ise kesin mühlet içerisinde bu oranda faiz işleyecektir.

Kadir bey öncelikle önümüzdeki Salı ya da Çarşamba günü Yeşil GYO avukatları ile bir toplantı gerçekleştirmek ve bu hususları netleştirmek, bunun yanı sıra dosyaya biraz daha hakim olmak niyetindedir.

Şu hususu da bilmenizi isteriz,
Biz Dernek olarak en geç 12 Şubat Çarşamba akşamı Kadir bey ile bir değerlendirme toplantısı yapma kararındayız. Bu toplantıda hem Kadir beyin Yeşil GYO’ dan alacağı bilgileri hem de danışman olarak düşündüğümüz (netleştirmek kaydı ile) hukukçu ile yapacağımız ön görüşme sonuçlarını değerlendirmek istiyoruz.

Burada ana amacımız itiraz için son günü beklememek ve itiraz etme yönünde karar alırsak en geç 14 Şubat Cuma günü gerekli itirazları yapmaktır.

Bir noktayı daha ifade edelim, göründüğü kadarı ile mağdurlar olarak en büyük alacaklılardan birisi sıfatıyla, olası alacaklar kurulu hazirununda mutlaka temsil edileceğiz. Temsilcimiz de doğal olarak Avukat Kadir bey olacaktır.

Bu kurulda çoğunluk bizde olacağı için bazı kararlarda etkin söz hakkımız olacağı kanaatindeyiz.

Bilgilerinizi rica ederiz.

İNNOVİA-4 Konut Mağdurşarı Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği
Yönetim Kurulu

1. Konkordato Nedir?

Borçların ertelenmesi anlamına gelen konkordato bir yönü ile borçlu lehinedir. Borçlular için bir yeniden yapılandırma seçeneğidir, borçların belirli bir oranda veya belirli vadelerle ödenmesi yoluyla borçlarından kurtulmak için kullanıldığı bir yöntemdir.
Bir başka ifadeyle “Konkordato” elinde olmayan nedenlerle, işleri iyi gitmeyen ve mâli durumu bozulmuş olan, dürüst borçluları korumak için kabul edilmiş bir müessesedir. Bu sistem, hem borçlunun ve hem de alacaklıların lehinedir.
Konkordato, mahkeme kararıyla taraflar arasında gerçekleşen bir anlaşmadır. Bu anlaşma sayesinde borçlu, borçlarını tekrar yapılandırabilir. Konkordato ilan edebilmek için mahkemenin ve alacaklıların ortak bir karara varması gereklidir.

2.Konkordado’nun Borçluya faydaları nelerdir?
3. Konkordato’nun Alacaklıya faydaları nelerdir?
4.Konkordato Borçluya ne sağlar?
5.Konkordato Talebinde Bulunmanın Avantajları Nelerdir?
6.Yeşil GYO tarafından yapılan Konkordato Başvurusu ve Mahkeme Kararı Bilgileri?
7.Konkordato Ön Projesi Nedir?
8.Geçici Mühlet Nedir?
9.Konkordato Süresi (Kesin Mühlet) Kaç Yıldır?
10.Konkordato süresi en fazla Kaç Ay sürer?
11.Konkordato nasıl sona erer?
12.Konkordato hangi borçları kapsar?
13.Konkordato ilan eden şirketten, konkordato sürecinde Kimler alacaklarını tahsil edebilir?
14.Konkordato ilan eden şirkete dava açılabilir mi?
15.Konkordato kararı ile hacizler kalkar mı?
16.Konkordato Sürecinde borçlunun mali durumunun düzelmesi nedeniyle kesin mühletin kaldırılması halinde ne olur?
17.Konkordato süreci sonunda mahkeme tarafından konkordatonun tasdikine karar verilirse ne olur?
18.Konkordato süreci sonunda mahkeme tarafından konkordato talebinin reddine karar verilirse ne olur? İflasın açılmasına karar verilirse ne olur?
19.Borçlarını ödeyemeyecek olan şirket nasıl bir yol izler?

Üyeli Başvuru Formu

This will close in 0 seconds